Alina Deak - concept creator

Prima vizită în Asia a fost în 2001, în Coreea de Sud și Japonia. M-am îndrăgostit atunci de Japonia, până în 2010 când am ajuns în Thailanda și am descoperit fascinația Asiei de Sus-Est. Iubesc acum,  aproape 🙂 în egala măsură, toate destinațiile pe care le-am vizitat în Asia. 

Am călătorit în Asia de Sud-Est minim o lună în fiecare an. De doi ani am hotărât sa experimentez cum este să locuiești câteva luni în Thailanda. Mă găsiți din noiembrie până în martie pe insula Koh Phangan, motiv pentru care îmi este foarte ușor să dau câte o fugă în fiecare lună în altă destinație din Asia și să documentez la fața locului toate itineraiile recomandate de noi. 

Din 2008 conduc alături de asociata mea, Oana Pricop, agenția de turism Free Spirit Travel. Experiența acumulată în 15 ani în organizarea călătoriilor în toată lumea, organizarea evenimentelor exclusiviste și a programelor turistice inedite ca Transilvania Train, mă ajută acum să pot vedea cele mai mici detalii ale unui itinerariu și să privesc călătoria ta ca pe un proiect/eveniment, care probabil se întâmplă o dată în viața. 

Treaba cu mine e că, dacă încep să visez, șansele să se transforme în realitate sunt mai mari decât ar crede unii. În fond, așa a fost și cu povestea Free Spirit, cu Japan by Myself, dar și cu Asia by Myself. Totul a plecat tot dintr-un vis. N-a fost mereu un drum simplu, dar a fost plin de curiozități și descoperiri.

Am călătorit în peste 50 de țări cu rucsacul în spate sau cu grupuri selecte, am stat în case ale oamenilor obișnuiți, dar și în hoteluri de lux. Am ghidat grupuri la marile obiective turistice, dar am bătut și poteci mai puțin bătătorite. Mi-am petrecut o mare parte din viață călătorind în toată lumea, atât prin călătorii fizice, reale, dar și prin miile de ore de documentare și lectură despre cultură, artă, tradiții, pentru că sunt super curioasă 🙂

Din toate experiențele astea am învățat ceva foarte important, lucrul pe care încerc să îl transmit mai departe călătorilor Free Spirit: Discover the planet, rediscover yourself!